Dzis mijalem sie ze złota Octa I, kobitka za kolkiem a na grillu znaczek OCP czyzby Przemkowa? czy to ktos jakis inny cichociemny?
myślę, że to była moja lepsza połowa, ale przed wyjazdem dostała instrukcje: jak będzie pozdrawiana to ma trąbić, migać, machać .... i jezeli nie odpowiedziała na pozdrowienie to dostanie żółtą kartkę :yay:
Hej
Jest rozgrzeszona bo to Ja nie zdazylem prawidlowo zareagowac czyli natrabic, obmachac...
:szeroki_usmiech
Rozumiem, ze kolega juz spowortem i bedziesz we wtorek?
Sprawdź przede wszystkim włącznik świateł stopu. Znajdziesz go nad pedałem. Odepnij wtyczkę, przyłóż, jeśli masz, miernik z omomiarką i "przedzwoń" wyłącznik. Nie powinno Ci to zająć więcej, niż 10 min, a będziesz wiedział na czym stoisz. Na 99,99% padł lub zawiesił się właśnie ten wyłącznik.
Jetem w żorach i niestety nie mam miernika k....m.... Oczyiscie o czujniku tez mysalem.... trudno jakos sie dowloke do domu... ale jutro musze to zrobic wiec jakis schemacik sie przyda jesli macie - co za porazka...
Już jestem w domu w jednym kawałku - dzięki chłopaki za dobre chęci
własnie dzisiaj miałem to samo padł mi czujnik tak jak pisałsalvado,tam go znajdziesz natępnie przekręć w lewo 90stopni i już jest twój orginalny kupisz pod tym symbolem katalogowym 1 J 0 945 511 A około 30zł
borut, mi padl kilka miesiecy temu. Tylko ze mi sie STOPY swiecily sie non-stop Nawet przy wylaczonym silniku
Ja niestety pojechalem do ASO za wymiane zaplacilem 140pln (z targowaniem sie) ale zrobili to w miare szybko. "Najsmieszniejsze" ze chyba 86pln to bylo zdiagnozowanie VAGiem... :? a reszta to czujnik + wymiana :| Teraz bym juz tak nie zrobil ale trudno, gapowe sie placi jak mowia Zrob jak radza Chlopaki
Bouli Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Witam
Dokopałem się do tematu bo mam podobną sytyację: cały czas świecą się światła stopu i do tego mruga kontrolka świec żarowych. Jak wyjąłem bezpiecznik i potem próbowałem włożyć to iskrzyło. Zastanawia mnie ta kontrolka świec żarowych. Już żonka mi kiedyś mówiła, że takie miała objawy, ale wtedy wystarczyło wyłączyć silnik i wszystko wróciło do normy, teraz już nie ma tak łatwo.
Pozdro
Jakub
qbx26, ja mialem to samo i tez myslalem ze to jakies zwarcie (tylko ze mi swiecila sie kontrolka silnika a nie swiec bo takowych nie mam). Okazalo sie dokladnie co mowili mi koledzy tutaj, czyli padl czujnik stopu. Mozesz jak ja zrobic to w ASO (kilka postow wyzej o tym pisalem) lub jak radzil np salvado zrobic to sam :szeroki_usmiech
Bouli Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
NIe jest dobrze.
Kupiłem już nowy włącznik założyłem i nadal świecą się stopy i migają świece. Gość w sklepie oddał mi kasę, ale problem pozostał.
Ma ktoś jakiś koncept ?
PS. Przejachałem się na nowym czujniku kawałek żeby się upewnić....
NIe jest dobrze.
Kupiłem już nowy włącznik założyłem i nadal świecą się stopy i migają świece. Gość w sklepie oddał mi kasę, ale problem pozostał.
Ma ktoś jakiś koncept ?
PS. Przejachałem się na nowym czujniku kawałek żeby się upewnić....
są dwa rodzaje tych czujników i z tym jednym trzeba uważać przy montażu. Nie pamiętam ich numerów. Miałem ten sam problem z czujnikiem kupiłem i zaraz go uwaliłem przy montażu. Kupiłem drugi inny i teraz wszystko jest ok.
a czy ktos opisal ci ze szczegolami jak go wymienic??? :evil:
Myślisz, że mogłem popsuć ten nowy ops: :?:
Z tego co wiem to wymiana powinna wyglądać następująco :
wyciągam max. ten ruchomy "dzyndzel"; wciskam pedał hamulca, mocuję czujnik, puszczam pedał, który ustawia mi długość "dzyndzla", teraz dopiero przekręcam cały czujnik w prawo, podpinam gniazdo.
Zamontowałem trochę inaczej - ustawiłem najpierw długość "dzyndzla" ręcznie a potem włożyłem i przekręciłem - mogłem coś popsuć :?: :?: ops:
Nowy czujnik..... oddałem do sklepu..... ops: bo mi się świeciły nadal stopy. Prawdopodobnie trzeba było wykasować błąd.
Podjechałem do znajomego elektryka i po podłączeniu przystawki stwierdził błąd z czujnika, wykasowaliśmy. Jutro jadę po nowy czujnik....tylko czy do tego samego sklepu :?:
Pytam jeszcze raz podumowując : mogłem uszkodzić ten nowy :?:
Dzięki za pomoc
ZTCW bo kupowałem drugi czujnik w innym sklepie i powiedzieli mi, że ten pierwszy co uwaliłem łatwo się uszkadza niestety ale kurka nie pamiętam jego numerów tak to bym ci podał. Na szczęście nie mam jeszcze zamontowanej pokrywy nad pedałami więc wyciągnę ten dobry i podam ci jego numery kosztował niecałe 40zł
Witam nie dawno miałem ten sam problem tylko mi sie to stało po powrocie od rodzinki , wjechałem do garażu zaciagłem ręczny no i dobra, wyciagłem czujnik rozebrałem, znajomy elektryk posprawdzał co i jak i załozyłem zpowrotem, stopy zgasly. Myśle jest ok rano chce wyjechaćz garazu , auto nie chce jechać. Koputer zablokował chamulec ręczny, stopy normalnie reaguja ale kontrolka świec dalej świeci. wkurzyłem sie, pojechałem busem do ASO kupiłem nowy. Przyjemność 36 zł u murwaskiego , założyłem i jak ręką odjoł wszystko działa.
Tu jest stronka z cennikiem częście na która sie natknołem buszujac po necie.
No to ja miałem jeszcze inną historię.
Skasowałem błąd u elektryka i samochód stał całą noc i wszystko było okej. Pojechałem rowerem do sklepu i kupiłem nowy czujnik. Założyłem i..... :evil: świecą się świece ponownie i świecą się światła stopu. Znów po południu do elektryka. Okazało się że trzeba było jeszcze mimo wszystko wyregulować ten czujnik i elektryk też go kilka razy zakładał zanim trafił. Nie od razu ten dzyndzel czarny był dobry na długość choć powienien sam się wyregulować pod pedałem hamulca. No cóż ....już wsio okej. ops:
Dzięki za pomoc :szeroki_usmiech
Pozdro
[ Dodano: Sro 27 Cze, 07 23:16 ]
Acha i czujnik mam z końcówką "D" co odpowiada "A" :wink:
Komentarz